Trackday 4 Starters TT-Circuit Assen

NU INSCHRIJVEN…

Op 30 april organiseert Trackdays4all wederom een Trackday 4 Starters op het TT-Circuit Assen.

Je hebt een motorrijbewijs en je wilt graag eens op een circuit rijden maar je wordt geïmponeerd door de hoge snelheid, de racemotoren, grote groepen, de hoge prijs en je hebt een beetje de angst om meteen ‘losgelaten’ te worden op een MotoGP circuit?

Wij bieden je de oplossing en introduceren onze unieke circuit-rijopleiding: Trackday 4 Starters

Voor slechts €229 biedt Trackdays4all je een zeer gezellige en leerzame circuitdag aan op het TT-Circuit Assen. In een heel ongedwongen sfeer en met kleine groepen wordt je de basistechniek van het circuitrijden geleerd door zeer ervaren gecertificeerde instructeurs/coureurs.

DAARNAAST BETALEN WIJ JE FOTO’S!!!

Iedereen die zich inschrijft voor de Trackday 4 Starters krijgt GRATIS al je persoonlijke actiefoto’s ter waarde van €45 die van hem/haar gemaakt zijn door Ad Kievit van Wegrace Info, deze worden digitaal naar je toegestuurd.

Waar?
Een introductie van het wereldberoemde MotoGP Circuit Assen hoeft er eigenlijk niet te zijn. Iedere Motorsportliefhebber is wel eens in de ‘Kathedral of Motorsport’ geweest om naar de MotoGP, World Superbike en/of een ander evenement te kijken. Het circuit is voorzien van  de meest moderne faciliteiten en het asfalt is vorig jaar vernieuwd en zo glad als een biljartlaken.

Voor wie?
De naam Trackday 4 Starters zegt het al, dit is echt voor beginnende circuitrijders. En wie wil dit nu niet; op een verantwoorde, veilige manier ontdekken en leren waar jij en je motor toe in staat zijn.

De ervaren circuitrijder en/of coureur heeft hier niets te zoeken, maar heb je al eens op Assen of Zandvoort gereden en je vond het eigenlijk gevaarlijk om in grote groepen rijden op hoge snelheden? Dan ben je bij Trackday 4 Starters op het juiste adres! We stomen je op een veilige wijze klaar voor het ‘grote werk’ zodat je in de toekomst met een gerust hart kan mee doen aan een ‘gewone’ circuitdag. Daarnaast zul je na het volgen van onze unieke rijopleiding ook op de openbare weg er zeker profijt van hebben.
Het type motor maakt niet uit, je hoeft niet met een racer, sportmotor of buikschuiver op te komen draven. Elke type motor is mogelijk, zowel sport, toer, allroad of een naked bike. Alleen met een shopper zul je waarschijnlijk problemen met de grondspeling krijgen.

NU INSCHRIJVEN…

Door wie?
De organisatie van Trackday 4 Starters wordt verzorgd door Trackdays4all, de organisatie die al 25 jaar lang circuitevenementen organiseert in binnen- en buitenland. De instructie wordt verzorgd door zeer ervaren gecertificeerde instructeurs/coureurs. Onze instructeurs rijden op de nieuwste Ducati’s zoals de Panigale V4, V2 en Streetfighter V4.

Werkwijze
Bij Trackday 4 Starters werken we met kleine groepen per instructeur en begeleiden je zowel op als naast het circuit. Door de instructeur en een groep kan er ingehaald worden, maar dit zal gedaan worden onder veilige omstandigheden.

Wat leer je op zo’n dag?

 • De ideale lijn rijden
 • Bochtentechniek
 • Zithouding
 • Kijktechniek
 • Remtechniek
 • Throttle Control
 • Alles over vering & banden

Al deze technieken worden duidelijk uitgelegd en eventueel individueel aangepast per persoon. Daarna worden de technieken in praktijk gebracht. Maak je snelle vorderingen dan wordt hier op ingesprongen aangezien onze ervaren instructeurs gewend zijn om op elk niveau instructie te kunnen geven. De instructeurs van Trackday 4 Starters hebben zelf op hoog (WK) niveau geracet en zijn geaccrediteerd voor het verstrekken van een racelicentie.

Trackdays4starters_aanwijzing Trackdays4starters_uitleg

Geen eigen motor? Geen probleem! Rent-a-Racer
We hebben twee prachtige geprepareerde Triumph’s Daytona 675 voor je klaar staan en zorgen dat je lekker zorgeloos kunt rijden. Je hoeft alleen maar je motorpak, laarzen, handschoenen, rugprotector en helm mee te nemen en wij zorgen voor de rest! De kosten zijn €395 all in maar exclusief het inschrijfgeld.

 
Service met een hoofdletter S
RR Motorsports
verzorgt de reparatie-, banden- en onderdelenservice tijdens de Trackday 4 Starters. Je kunt daar terecht als je een probleem met je motor hebt of voor montage, balanceren en advies over banden. Daarnaast kun je Bridgestone, Dunlop en Pirelli banden kopen tegen zeer scherpe (race)prijzen. De meest voorkomende maten zijn op voorraad, afwijkende maten dienen vooraf besteld te worden. Tevens heeft RR Motorsports allerlei onderdelen bij zich zoals; clip-ons, remblokken, hendels, oliën, smeermiddelen, kuipruiten, motorbokken, etc, Voor meer info of vooraf bestellen zie www.rrmotorsports.nl.


Wat zijn de voorwaarden voor deelname aan de Trackday 4 Starters?

 • Beschermende kleding van leer of nylon met protectie, integraalhelm (systeemhelm is ook toegestaan), motorlaarzen, motorhandschoenen en rugprotector (los of vast in het motorpak)
 • Je motorfiets dient in algehele goede staat te verkeren en remblokken en banden mogen niet versleten zijn. Koplamp, achterlicht, richtingaanwijzers, spiegels dient verwijderd c.q. afgeplakt te worden
 • Het is alleen toegestaan om met je originele uitlaat of met een vervangingsuitlaat met DB-killer te rijden. Het maximale toegestane geluid is 89dB(A)
 • Racemotoren worden niet toegelaten
 • Op een circuit rij je op eigen risico en ben je in principe onverzekerd voor schade aan je motorfiets. Of je verzekerd bent dien je zelf na te vragen bij je verzekeraar
 • Alleen motorfietsen die ‘straatlegaal’ zijn worden toegelaten. Je moet er zo mee naar huis kunnen rijden, dus geen racekuipen e.d.
 • Je dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs A (dus ook A1 en A2 is toegestaan)

 

Aanvullende regels elektrische motoren TT-Circuit Assen

 • De deelnemer aan het evenement dient minimaal 10 werkdagen voor aanvang het TT-Circuit Assen te informeren over deelname door elektrische voertuigen en het aantal.
 • Het gebruik van zgn. Energy Storage met behulp van lithium-batterijen met als doel tijdelijk een piekvermogen te creëren is niet toegestaan.
 • Elektrische voertuigen mogen niet in een pitbox worden gestald of opgeladen. Alleen originele laadkabels mogen gebruikt worden. Per stroompunt op de paddock mag één elektrisch voertuig worden opgeladen.
 • Een ter zake kundige (deelnemer) dient ’s ochtends een Race Control-medewerker te informeren over hoe te handelen bij incidenten waarbij het elektrische voertuigen betrokken is. In geval van incidenten moet een ter zake kundige beschikbaar zijn om op Race Control of eventueel ter plaatse advies te geven of te assisteren bij de berging.
 • Het voertuig dient voorzien te zijn van indicatoren (verlichte lampjes) waarmee aangeven wordt of voertuig veilig aangeraakt kan worden of niet. De betekenis van de verschillende kleuren moet aan de Race Control-medewerker worden toegelicht.
 • Een elektrisch voertuig heeft geen toegang tot het circuit zonder expliciete toestemming van Race Control.
 • De gebruiker/het team moet voor het gebruik op de paddock zelf beschikking hebben over persoonlijke beschermingsmiddelen/veiligheidsmiddelen zoals een isolatiemat voor over het voertuig, veiligheidsmat voor op de vloer, veiligheidsgereedschap, veiligheidshaak, minimaal 2 sets geïsoleerde handschoenen en minimaal 1 speciale Lithium brandblusser van minimaal 9 liter (zoals bijvoorbeeld AVD).

  NU INSCHRIJVEN…