Trackdays 4 Starters

De data voor 2018 zullen medio december bekend zijn!

Je hebt een motorrijbewijs en je wilt graag eens op een circuit rijden maar je wordt geïmponeerd door de hoge snelheid, de racemotoren, grote groepen, de hoge prijs en je hebt een beetje de angst om meteen ‘losgelaten’ te worden op een MotoGP circuit?

Wij bieden je de oplossing en introduceren onze unieke Track Day rijopleiding: Trackdays 4 Starters

Voor slechts €139,- inclusief koffie/thee en een complete lunch biedt Trackdays 4 Starters je een zeer gezellige en leerzame circuitdag op het fantastische CHM Circuit Lelystad. In een heel ongedwongen sfeer en met kleine groepen wordt je de basistechniek van het circuitrijden geleerd door zeer ervaren gecertificeerde instructeurs/coureurs.

Waar?
Het CHM Circuit Lelystad (voorheen PVI) is gelegen op het terrein van de Politie Academie. Aangezien hier veel testwerk wordt gedaan door de overheid is bij het ontwerp van het circuit gekeken naar de mooiste circuits ter wereld en zijn daar de spannende gedeeltes uit gehaald. Het circuit is dan ook fantastisch om op te rijden en er zit alles in: hoogteverschil, blinde bochten, chicanes, technische stukken, snelle gedeeltes, etc.
Het circuit is 2.4km lang (geen ‘Mickey Mouse baantje’ van een paar honderd meter), 9 meter breed en voorzien van goed en strak asfalt. Er is door de overheid nergens op bezuinigd! Het circuit is centraal gelegen in Nederland naast Lelystad Airport, dus voor iedereen goed bereikbaar.

Circuit_Lelystad_1 Trackdays4starters_instructeurs

Voor wie?
De naam Trackdays 4 Starters zegt het al, dit is echt voor beginnende circuitrijders. En wie wil dit nu niet; op een verantwoorde, veilige manier ontdekken en leren waar jij en je motor toe in staat zijn. De ervaren circuitrijder en/of coureur heeft hier niets te zoeken, maar heb je al eens op Assen of Zandvoort gereden en je vond het eigenlijk gevaarlijk om in grote groepen rijden op hoge snelheden? Dan ben je bij Trackdays 4 Starters op het juiste adres! We stomen je op een veilige wijze klaar voor het ‘grote werk’ zodat je in de toekomst met een gerust hart kan mee doen aan een circuitdag op bijv. het TT Circuit Assen. Daarnaast zul je na het volgen van onze unieke rijopleiding ook op de openbare weg er zeker profijt van hebben.
Het type motor maakt niet uit, je hoeft niet met een racer, sportmotor of buikschuiver op te komen draven. Elke type motor is mogelijk, zowel sport, toer, allroad of een naked bike. Alleen met een shopper zul je waarschijnlijk problemen met de grondspeling krijgen.

Trackdays4astarters_lineup Trackdays4starters_theorie

Door wie?
De organisatie van Trackdays 4 Starters wordt verzorgd door Trackdays4all, de organisatie die al sinds 1999 circuitevenementen organiseert in binnen- en buitenland. De instructie wordt verzorgd door zeer ervaren WRM gecertificeerde instructeurs/coureurs. Onze instructeurs rijden op de nieuwste Ducati’s zoals de Panigale V4, 959 en 1299 S.

Trackdays4starters_heuvel Trackdays4starters_circuitrijden

Werkwijze
Bij Trackdays 4 Starters rijden we geen rondjes met 10-15 man achter een instructeur aan. We werken met kleine groepen per instructeur en begeleiden je zowel op als naast het circuit. Aangezien het een overzichtelijk en veilig circuit is, kunnen de instructeurs ook naast de baan staan om de cursisten te beoordelen en aanwijzingen te geven. Voor elke praktijksessie worden de deelnemers gebriefd en gaat men met een gerichte opdracht de baan op. Na de praktijksessie volgt een theorieblok waarin de verrichtingen beoordeelt worden.

Wat leer je op zo’n dag?
– De ideale lijn rijden
– Bochtentechniek
– Zithouding
– Kijktechniek
– Remtechniek
– Throttle Control
– Alles over vering & banden

Al deze technieken worden duidelijk uitgelegd en individueel aangepast per persoon. Daarna worden de technieken in praktijk gebracht. Maak je snelle vorderingen dan wordt hier op ingesprongen aangezien onze ervaren instructeurs gewend zijn om op elk niveau instructie te kunnen geven. De instructeurs van Trackdays 4 Starters hebben zelf op hoog (WK) niveau geracet en zijn geaccrediteerd om de cursus voor een racelicentie te geven.

Trackdays4starters_aanwijzing Trackdays4starters_uitleg

Wat kost het?
Voor de prijs van €139,- kun je verwachten:
– Een gezellige, zeer leerzame en intensieve Track Day op het prachtige 2.4 km lange CHM Circuit Lelystad
– Uitgebreide instructie in kleine groepjes op en naast de baan
– Ontvangst met koffie of thee en tussen de middag een uitgebreide lunch in het restaurant

Wat zijn de voorwaarden?
– Beschermende kleding van leer of nylon met protectie, integraalhelm (systeemhelm is ook toegestaan), motorlaarzen, motorhandschoenen en rugprotector (los of vast in het motorpak)
– Je motorfiets dient in algehele goede staat te verkeren en remblokken en banden mogen niet versleten zijn. Koplamp, achterlicht, richtingaanwijzers, spiegels dient verwijderd c.q. afgeplakt te worden.
– Het is alleen toegestaan om met je originele uitlaat of met een vervangingsuitlaat met DB-killer te rijden. Het maximale toegestane geluid is 89dB(A).
– Toeschouwers zijn helaas niet toegestaan
– Racemotoren worden niet toegelaten.
– Alleen motorfietsen die ‘straatlegaal’ zijn worden toegelaten. Je moet er zo mee naar huis kunnen rijden, dus geen racekuipen e.d.
– Alleen profielbanden zijn toegelaten, geen slicks
– Je dient in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs A (dus ook A1 en A2 is toegestaan)